גיבוי מידע

בימינו עסקים מכל סוג וסדר גודל עושים שימוש במערכות מחשוב המכילות מסמכים, גיליונות אלקטרוניים, חשבוניות וכל מידע אחר. קבצים אלו מהווים מרכיב חיוני להתנהלות העסק, ומטבע הדברים אובדנם עלול להוביל לשיתוק הפעילות ולפגיעה כלכלית חמורה. על כן, חשוב מאוד להכיר את פתרונות הגיבוי הקיימים, ואת אפשרויות התאמתם הספציפית לצרכי העסק.

 

החובה והצורך בגיבוי מידע ארגוני

דיסקים קשיחים ושרתים ארגוניים חשופים למגוון רחב של תוכנות זדוניות, החל בסוסים טרויאנים ועד וירוסים למיניהם, העלולים לגרום למחיקת מידע חיוני. כמו כן, אמצעי השמירה המקומיים עשויים להינזק ללא תקנה במקרים של הצפות, שריפות, קצרים חשמליים וטעויות אנוש. למותר לציין כי אובדנם של תיקיות וקבצים, התכתבויות אלקטרוניות, תוכנות ניהול והנהלת חשבונות, ואף תמונות וקטעי וידיאו - מהווה מכה קשה לכל עסק באשר הוא. לכן, ישנה חשיבות מרובה ליצירת מספר עותקים ולשמירתם באתרים מוגנים. יתר על כן, על פי חוק קיימת חובה לגבות מידע חשבונאי במקום שונה מזה בו מוחזקת הנהלת החשבונות, ומרבית פוליסות הביטוח של עסקים המשתמשים במידע לפעילותם מחייבות גיבוי מחוץ לארגון המבוטח.

גיבוי חיצוני – ענן

המושג "מחשוב ענן" הגיע משרטוטים המציגים חיבורים בין שירותים ומכונות, ומזכירים בצורתם עננים. בדרך כלל, שרטוטים אלו הציגו מחשב או מכשיר אחר שנמצא בצד אחד, ומקושר לשרת שמחובר לרשת מחשבים אחרת. כלומר, בגיבוי ענן מועברים התכנים מהעסק לשרתים חיצוניים בצורה מאובטחת, ונשמרים עליהם באופן מקודד ומוצפן. היתרון הראשי והמהותי הוא כמובן הבטחת אובדן המידע במקרים שתוארו לעיל. בנוסף, הגיבוי מבוצע באופן אוטומאטי בהתאם לצרכים בעוד הידע משוחזר בקלות בעת הצורך, ולא נדרש ידע טכני מורכב מצד המשתמשים. מדובר בשירות יציב, אמין וחסכוני שאינו כרוך בעלויות גבוהות, מספק דיווחים שוטפים אודות הקבצים המגובים ומצבם, ומהווה מעין תעודת ביטוח שמקנה שקט תעשייתי לארגון.

התאמה מלאה לצרכי הארגון

חשוב להבין כי לכל עסק וארגון יש צרכי גיבוי ייחודיים, אותם אנו קובעים תוך התייעצות משותפת עם הבעלים או הגורמים האחראיים. באופן כללי, ישנן שלוש גישות עיקריות בתחום – גיבוי מלא של כל החומרים, גיבוי של שינויים שבוצעו לאחר גיבוי מלא אחרון, וגיבוי מצטבר. על מנת להחליט על שיטת הגיבוי המתאימה ואפיונים נוספים, נסקור תחילה את המצבים הקיים ונקבע את הצרכים על פי כמות המידע וסוגו. לאחר מכן, נתווה מדיניות גיבוי תוך התחשבות באמצעים והמשאבים, כולל התקציב המיועד לבניית, ניהול ותחזוקת מערך הגיבוי. בהמשך, נגדיר את הגורם האחראי בארגון לגיבוי, נקבע נהלים לבדיקות תקינות ושחזור תקופתי, וכן למצבים מיוחדים כגון גיבוי יזום לפני ביצוע עדכונים.

עוד מילה על תמיכה שוטפת

אנו נלווה ונדריך בצורה מקיפה את אחראי הגיבוי בארגון, על מנת שיוכל לדאוג לכל ההיבטים השוטפים באופן מסודר ויעיל. האחראי יכיר על בוריים את הנהלים השונים שנקבעו להמשך פעילות העסקית בשעת משבר, ולהתאוששות מאסון שפקד את העסק. כמו כן, נספק הדרכה בכל הקשור לתפעול שוטף של מערך הגיבוי, בדיקת תקינותו, בחינת שחזורים תקופתיים, וקבלת מידע מיידי על כל שינוי במידע המגובה. מלבד זאת, נמשיך כמובן ללוות את האחראי ואת הארגון בכללותו בכל עת, ונספק מענה מהיר לכל שאלה או בעיה שלא נפתרו באופן עצמאי.